Openbaar vervoer in Salou
nederlandse vlagengelse vlag

Welk transport middel

Er zijn verschillende mogelijkheden van openbaar vervoer in en om Salou. Het hangt een beetje van de afstand die afgelegd moet worden en het uur van de dag af wat het meest geschikte tranportmiddel is. Hieronder een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

De trein

De trein is het goedkoopste vervoersmiddel voor de wat langere afstanden zoals bijvoorbeeld Barcelona of Valencia.Zo is een kaartje voor een enkele reis Valencia ( 250 km ) slechts 18,25 en Barcelona ( 100 km) slechts 7,30 ( 09/11 ). Het nadeel is dat het station in het oude centrum van Salou ligt wat lastig is als je slecht ter been bent. Als je de trein gebruikt om bijvoorbeeld naar Barcelona te gaan is het zaak goed te controleren hoe laat de laatste trein weer terug gaat ( in dit geval 20.46 uur ). Tevens moet men er op letten dat er diverse treinmaatschappijen zijn en sommige zijn twee keer zo duur dus stap niet per ongeluk in de verkeerde trein! De maatschappij die tegen normaal tarief werkt is renfe.

De Bus

Met de bus kun je vanaf het busstation aan de boulevard naar nagenoeg alle grote steden in Spanje vertrekken. De maatschappij ALSA voert exploiteert de meeste lijnen. Voor het vervoer in en om Salou ( tot aan Barcelona ) is de maatschappij PLANA verantwoordelijk. Op het traject Tarragona - Salou - Cambrils rijden de bussen ieder half uur. De kosten voor dit traject zijn het voordeligst als je een electronische 10 ritten kaart koop bij de tabakswinkel "Tabacos". De prijs komt dan op 1,20 per rit terwijl de prijs in de bus op kan lopen tot 2,55. Op deze electronisch strippenkaart kunt u met meerdere mensen reizen. Dit gereduceerde tarief geldt voor het gehele gebied van Tarragona - Reus - Salou - Cambrils. Er zijn verschillende buslijnen die u vanuit Salou alle kanten op brengen. Bij de bushaltes staan medewerkers van de busmaatschappij die u alle informatie geven over de vertrektijden van de bus

Tevens zijn er bussen naar de stad Barcelona. Het tarief hiervoor is ongeveer 22 euro voor een retour ticket. Dit is iets duurder dan een treinkaartje maar het voordeel is dat de bus vanaf verschillende bushaltes in Salou vertekt en dat de laatste bus om 23.00 uur vanuit Barcelona vertrekt. Ook voor deze busreizen kun je info krijgen bij de medewerkes bij de bushaltes.

Ook voor het vervoer naar het vliegveld ( Reus Airport of Barcelona Airport (BCN)) zijn er reguliere bussen. Klik op Reus of Barclonavoor de juiste tijden.

De Taxi

Het gemakkelijkst maar ook het meest kostbare is de taxi welke te herkennen is aan het groene lampje op het dak wat aangeeft dat hij vrij is. In verhouding met Nederland zijn de taxi tarieven zeer redlijk zo rijdt u overdag voor nog geen 10 door heel Salou.

zon zee rustStaat de informatie die u zoekt er niet bij? Laat het ons dan even weten.

© 2006-2013 www.mijn-eigen-website.nl