De omgeving van Salou
nederlandse vlagengelse vlag

De Omgeving

Tarragona

Salou ligt in de provincie Tarragona met zijn gelijknamige hoofdstad Tarragona, op nog geen 8 kilometer. Voor degene die interesse hebben in de romeinse geschiedenis heeft deze stad een hoop te bieden. Zo is er bijvoorbeeld het Amfitheater van Tarraco, het romeinse circus, de stadsmuren en de Duivelsbrug , El Puente del Diablo, wat een oud aquaduct is. Een aantal van deze monumenten is vanwege hun unieke karakter opgenomen op de werelderfgoedlijst. Bekend is natuurlijk ook La cathedral de Santa Maria oftewel de Santa Maria Kathedraal waarvandaan één van de vele pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela vertrekt. Als je de stad binnenkomt valt het grote plein "Placa Imperial de Tarraco" op, en zeker de daar beginnende "Rambla Nova". Als je de Rambla oploopt vallen de diverse bouwstijlen op waarbij het grootste gedeelte van de huizen in de Modernistische stijl is gebouwd. De bijna twee kilometer lange Rambla eindigt bij het Balcó del Mediterrani vanwaar je een prachtig uitzicht op de middellandse zee hebt.

Maar naast alle bezienswaardigheden kan je op de Rambla ook heerlijk winkelen en kan je op een van de vele terrasjes genieten van alle mensen die op de Rambla flaneren. Want het is hier zien en gezien worden. Aan het eind van de Rambla zien we rechts de haven van Tarragona liggen en als we linksaf gaan zien we het Amfitheater onder ons liggen. Even verderop ligt het Romeinse circus "circo" waar vroeger de spectaculaire paardenraces en paard en wagen races werden gehouden. Vanaf hier kom je zo in de oude binnenstad met zijn prachtige smalle straatjes en de Placa de la Font. Een groot plein met alleen maar terassen en het stadhuis van Tarragona.

Cambrils

Cambrils ligt op ongeveer 10 kilometer van Salou en is een authetiek vissersdorpje. Het is de vis die Cambrils in de directe omgeving bekend maakt. Iedere dag om klokslag 16.00 uur wordt de rust in het dorp verstoord door de vismarkt waarbij alle visrestaurants uit de omgeving komen om hun verse vis halen. Cambrils strekt zich uit van de grens van Salou ( bij Camping Sanguli ) tot aan de stranden van Hospitalet d´Infant, wat een kustlijn is van zo´n goeie 9 kilometer. Buiten de reeks stranden is Cambrils, hoe kan het ook anders, bekend om zijn visrestaurants die zich in en om de haven bevinden. Achter de haven in Port de Pescadores kan men perfect winkelen in de smalle straatjes maar ook in het oude dorp, el Casco Antiguo, komt iedere winkelaar aan zijn7haar trekken. In dit Casco Antiguo is er op iedere woensdag markt waar men verse groente, kruiden, kleding en allerlei leuke rommel kan kopen.

In de afgelopen jaren is de boulevard van Cambrils compleet vernieuwd wat tot gevolg heeft dat het toerisme in Cambrils behoorlijk is toegenomen. Omdat er echter nog geen grote hotels in Cambrils staan blijft het massatoerisme uit. Cambrils is makkelijk te bereiken met de stadsbus. Hiertoe kan men bij de "tabacos" sigarenboer een oplaadbare 10 rittenkaart kopen waardoor de prijs op slechts 97 cent per persoon per rit komt. Een andere mogelijkheid is om per boot vanuit Salou naar de haven van Cambrils te varen. Kijk bij Creuers Costa Dorarda voor meer informatie over de mogelijkheden om met de boot te gaan.

La Pineda

La pineda, officieel La Pineda Platja, behoort tot de gemeente Vila Seca en ligt tegen Salou aangebouwd aan de noord zijde. La Pineda is pas sinds de jaren zestig ontstaan toen het toerisme aan de costa dorada behoorlijk toenam. Heden ten dagen is La Pineda uitermate geschikt voor toeristen die van rust houden en bovendien gericht zijn op kwaliteit. Dit ziet men enerzijds aan het grote aanbod aan 4 sterren hotels ( zelfs een 5 sterren hotel ) en men ziet het ook aan de uitsraling van bijvoorbeeld de boulevard. Alles is ruim opgezet en men kan heerlijk wandelen langs het bijna 3,5 kilometer lange strand en de prachtige Paseo Máritimo. Hier kom je de speciale bomen tegen waaraan La Pineda zijn naam dankt de Pinus Pinea. Deze bomen zijn uniek en dat heeft men terug laten komen in het kunstwerk, Pins de Mariscal, welke men weer langs de boulevard kan vinden.

Degene die naar Salou komen om uit te gaan zullen zeker ook een keer naar La Pineda gaan omdat daar de grootste discotheek uit de omgeving te vinden is namelijk Pacha. In deze discotheek komen alle wereldbekende DJ´s gedurende het zomerseizoen wel een keer voorbij zoals, Party Squad, DJ Tiesto, DJ Axwell, Gigi d´Augostini etc.

Als u nog meer informatie zoekt over de omgeving dan is dat te vinden in de Costa Dorada Infomagazine. Dit is een informatieve site over alle wetenswaardigheden in de omgeving van Salou. Maar hierin zijn bijvoorbeeld ook waarin ook diverse autoroutes te vinden door het achterland van Salou. Dus als u op eigen gelegeheid de buurt wilt verkenne is het aan te raden om de Costa Dorada Infomagazine even te raadplegen. En als u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws kunt u altijd terecht op Spanje Vandaag.

zon zee rustStaat de informatie die u zoekt er niet bij? Neem dan even contact met ons op.

© 2006-2011 www.mijn-eigen-website.nl