Excursie vanuit Salou
nederlandse vlagengelse vlag

Excursies

Vanuit Salou zijn er diverse excursie mogelijkheden. Om een indruk te geven van een aantal ervan volgt hier een beperkt overzicht.

Barcelona

De hoofdstad van de provincie Cataluña, Barcelona, ligt op zo´n 100 kilometer van Salou. Vanuit Salou is Barcelona gemakkelijk bereikbaar per trein wat ongeveer € 12 kost voor een retourticket. Kijk hier voor de treintijden. Ook kan men kiezen voor de bus van de maatschappij Plana die vanaf iedere bushalte in Salou richting Barcelona vertrekt. Kijk hier voor de juiste vertrektijden. De kosten bedragen ongeveer € 20 voor een retourticket. Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van één van de excursiemaatschappijen welke geheel verzorgde reizen bieden. Dit betekent dat u met een bus voorzien van een gids vetrekt richting Barcelona. Onderweg krijgt u uitleg over alle bezienswaardigheden die u te zien krijgt en de bus stopt bij de belangrijkste daarvan.

Zo begint U met een stop bij het "Camp Nou" het voetbal stadion van FC Barcelona. Dit indrukwekkende stadion biedt ruimte aan meer dan 100.000 toeschouwers. Na deze stop vevolgt de tour langs de Diagonal, Plaza España en het Koninklijk Paleis naar de top van de berg "Montjuic" wat één van de zeven bergen is waar tussen Barcelona ligt. Hier bevindt zich het Olympisch Stadion en vanaf de top van de Montjuic heeft U een prachtig overzicht over de gehele stad. Vervolgens rijdt U langs de haven waar alle cruise schepen liggen, langs Plaza Colon in de richting van Plaza Cataluña.
Plaza Cataluña is het hartje centrum van Barcelona. Hier krijgt U de tijd om te winkelen of lekker een hapje te eten. Vanaf Plaza Cataluña loopt U de wereldberoemde Rambla op waar U allerlei straatartiesten, muzikanten en schilders tegenkomt. Onder de bomen kunt U heerlijk genieten van een drankje op één van de vele terrasjes. Links van de Rambla ligt de bekende Gotische Wijk met zijn smalle straatjes waar U kunt shoppen in de honderden winkeltjes die hier te vinden zijn.
Vanaf Plaza Cataluña vervolgt de route zich langs de Paseo de Gracia waar men een aantal bouwwerken ziet van de bekende architect Antoni Gaudí. Deze architect is bekend om zijn modernistische stijl welke hier terug te zien is in de gietijzeren straatlantaarns en de straattegels. Langs de route zien we hier twee bekende huizen die door Antoni Gaudí gebouwd zijn namelijk Casa Battló en Casa Milà. Vervolgens wordt er gestopt bij het belangrijkste werk van Gaudí, de cathedraal "Sagrada Familia" welke nog steeds in aanbouw is. Tijdens de bouw is Antoni Gaudí verongelukt en tijdens een brand zijn de bouwtekeningen verloren geraakt. Sindsdien zijn er verschillende architecten bezig geweest met het afmaken van dit gigantische proces. Men verwacht dat de bouw in 2015 eindelijk klaar is.
De tour vervolgt zijn weg richting Parque Güell wat een prachtig park is wat ook gecontrueerd is door Antoni Gaudí in opdracht van de Familie Güell. In dit park bevinden zich verschillende gebouwen en sculptures en vanaf het centrale balkon heeft U een overzicht over Barcelona en de middenlandse zee. Na deze laatste stop is de rondtour door Barcelona voorbij en brengt de bus u vervolgens weer terug naar Salou. Afhankelijk van de gekozen excursie ( met of zonder toegangs bewijzen ) zijn de kosten voor de excurie tussen de EUR € 29 en EUR € 49.

Montserrat

Vanaf Salou vertrekt er een excursie naar het prachtige klooster van Montserrat gelegen op een uniek bergmassief zo´n 80 kilometer van Salou. Dit bergmassief is in de loop de eeuwen door erosie ontstaan is, is des te opvallender omdat de rest van de omgeving geheel vlak is. Boven op dit bergmassief is het klooster van Montserrat gebouwd dat zijn bekendheid ontleent aan het beeld van de Zwarte Madonna. Volgens de legende krijgen de mannen die dit beeld aanraken een jaar van voorspoed terwijl de vrouwen die dit beeld aanraken binnen een jaar zwanger zullen zijn! Dagelijks staan er vele mensen in de rij om het beeld aan te raken en om de prachtige nis te bewonderen waarin het beeld staat boven het altaar van de kathedraal. Tevens kan men hier dagelijks om 13.00 uur genieten van een optreden van het wereldberoemde jongenskoor van Montserrat.

Catamaran

Vanuit de haven van Cambrills vertrekt er meerdere keren per dag een grote catamaran voor diverse excursies. Een hele populaire excursie is de "Catamaran de Vela" een drie uur durende excursie waarbij na een stuk varen voor anker wordt gegaan. Hierbij krijgt u de mogelijkheid om te gaan zwemmen en snorkelen waarna er weer teruggevaren wordt naar Cambrils. Tijdens de reis is de bar geopend en de drankjes zijn inclusief. De prijs voor deze excursie is € 32. Kijk hier voor meer informatie

Jeepsafari

Overal waar men met vakantie komt is er wel een Jeepsafari excursie. Tijdens deze in ruige Nissan Patrols uitgevoerde tour krijgt men een prachtig overzicht over Salou en omgeving. Vanuit Salou rijdt men via een droge rivier naar een dorpje aan de voet van de bergen voor en kopje koffie. Hierna begint de klim de bergen in en vanaf de top van de berg heeft men een prachtig overzicht op de omgeving van Salou en de gehele kustlijn. Van hieruit maken we een tour langs diverse dorpjes, zoals bijvoorbeeld Siurana, dwars door de prachtige natuur in de bergen. Tussen de middag wordt er gestopt voor een typisch spaans dagmenu "Menu del Día". Vervolgens krijgt men ook nog de mogelijkheid om een verfrissende duik te maken in een stuwmeer om al het stof af te spoelen. Een zeer avontuurlijke manier om het binnenland van Spanje te ontdekken.

Voor meer informatie over de excurisies en/of boekingen neemt u contact met ons op.

zon zee rustStaat de informatie die u zoekt er niet bij? Neem dan even contact met ons op.

© 2006-2013 www.mijn-eigen-website.nl